Hos mormor

Så nu sitter man hos mormor och skriver. Måste tänka på att inte ta de norska ø och æ eftersom hon har norskt tangentbord :D
I alla fall så fyller hon år i dag, och morfar fyller år till onsdagen eller något sånt. Jag har precis ätit så nu blir det att vänta på dessert :P
Jag hade gärna haft med Ida, men så blev det inte :(
Mormor bor ca 1h och 10min från oss. Och vi ses inte så ofta, och snart ska mormor göra en stor opperation och ingen vet om hon klarar det :'(
Men så är livet. Man får ta det som det kommer. Och om världen säger att mormor gjort sitt, så kan man inte ändra på det. En dag kommer alla man känner att försvinna, men man kan inte sitta resten av livet och sura för det. Då får man bita i hop och fortsätta leva.



Det var allt jag hade.

 PernillaMelinda/Djurälskare



Nya dagar, nya saker

Hej!

Har inte skrivit på ett tag igen. Det kan bero på att det blir en del läxor som måste göras, och jag har inte alltid lust att skriva heller. Men jag kan ta dagens schema:

08:00 - 08:50 Svenska med Cicci
09:00 - 10:00 Matte med Gun
10:20 - 11:20 Spanska med Maria
11:50 - 12:40 Idrott med Eddie
13:00 - 13:40 Engelska med Cicci

Eftersom det är torsdag så slutar vi tidigt. Alla andra dagar slutar vi 14:30. Men det spelar ingen roll, för vi måste ändå vänta på bussen som inte kommer förrän 14:45.
Men idag gick tiden fort. Det är nämligen så att banken bjöd på tårta, så hela sjuan gick ner till banken tillsammans och tog var sin tårtbit. Och från kaffemaskinen tog de flesta varm choklad (jag var en av dem :P) Men Simone tog kaffe, usch :P

Det här är morgondagens schema:

08:00 - 09:00 Svenska med Cicci
09:10 - 10:20 Engelska med Cicci
(10:20 - 12:00 RAST)
12:00 - 13:00 Slöjd med Marianne
13:20 - 14:30 SO med Pärra

Jag älskar fredagar. För det första så har vi lång rast så vi går ner till T-fors, och för det andra så är det helg efter.
På måndag har vi studiedag så då ska jag vara hemma och slappa :D
Här är mina kompis (jag har inget kort på Moa):

 Simone
 Alexander
 Anton
 Ida

Här är mitt klassfoto för i år (bilden blev suddig):


Längst bak från vänster:
1. Medhjälpare
2. Jonna Stensson
3. Fredrik Andersson
4. Alexander Augustsson
5. Chutima Kamsai
6. Jakob Lunde
7. Pernilla Åhs (Jag)¨
8. Linda Järvinen
9. Jesper Andersson

Mellersta raden f. vänster:
10. Mentor Pia Creutzer
11. Marie Magnusson
12. Anton Moen
13. Viktoria
14. Polina Dobnya
15. Simone Ringsby
16. Mentor Pär-Åke Lindblom (Pärra)

Längst fram f. vänster:
17. Robin Andersson
18. Moa Bryntesson
19. NokNik
20. Amanda Olsson
21. Olle Storm
22. Medhjälpare


Det var allt

 PernillaMelinda/Djurälskare

Ridlägret

Hej!

Jag tänkte skriva om ridlägret jag var på...
Måndag 10 Oktober 2011 klockan 17:00 startade ridlägret på Backa gård. Henriette Ström var värden. Vi var nio ungar/tonåringar som satt runt bordet. Jag, Simone, Marlen, Jennifer, Moa, Tuva, Linnéa, Emma och Karolina. Henriette frågade var och en vad vi hette, hur gamla vi var och var vi rider och kan. Sen berättade hon vilka hästar vi skulle rida dagen efter. Sen blev det rundvandringen på gården. Henriette berättade om hästarna :
Alfa Omega : Varmblod på träning.
Beauty : Sportsponny till salu.
Charlie : Karolinas ponny.
Beauty : Simone och Marlens shetlandsponny.
Lilltösa : Simone och Marlens shetlandsponny.
Hemmra : Islandshäst.
Loke : Min fjording.
Mickey : Dölehäst.
Henriette berättade om hundarna :
Sussie : Henriettes hund från Nederländerna.
Boss : Sussies valp på 8 månader.
Henriette berättade om stallkatterna Leffe och Kåre.
Sen fick vi göra vad vi ville. Vara ute eller inne.

Tisdag 11 Oktober 2011 :
De som skulle fodra fodrade 08:30 och 09:00 var det frukost. Efter frukosten hämtade vi in hästarna som vi skulle ha och borstade och sadlade dem. Sen var det ridning, två lektioner, fyra pers på ena och fem på andra, dressyr.
 Första lektionen.
När lektionerna var klara sadlade vi av och borstade, släppte hästarna i hagen och fodrade. Då var klockan redan mellan 12 och 13. Då var det lunch. Efter lunchen mellan 14 och 15 var det voltige. Då använde vi Loke.
 Loke, Linnéa, Tuva och Moa.
Det var liksom dagen det. Och på kvällen bowlade vi.


Onsdag 12 Oktober 2011 :
Samma morgon fast ridlektionen var hoppning. Sen lunch och efter lunch gymkhana. Gymkhana är en slags stafett-lek med hästar. Man bygger en bana och tävlar sedan mot varandra i lag. Har tyvärr inget kort ifrån gymkhanan.

På kvällen hade vi filmkväll och då såg vi på Super Zebran.

13 Oktober 2011 :
Vi fick välja hästar och om vi ville ha dressyr, hoppning eller turridning. Alla valde dressyr, och jag red Loke.
Sen åkte vi hem, och det tyckte alla var tråkigt :(


PernilllaMelinda/Djurälskare

Snart höstlov

YES! Snart höstlov!

Nu har halva veckan gott och det är bara två skoldagar till innan det blir höstlov. Skolan är fortfarande jobbig, men det har blivit lite bättre, och några personer vet kanske varför... ;) (Ida vet)
I alla fall så hade vi för en eller två veckor sedan ett svenska prov. Våra betyg är A B C D E=Godkänt. F=Underkänt. Jag fick B. Jag blev ganska nöjd, och Simone R fick samma som jag.
I dag hade vi historieprov och jag pluggade precis före och nästan allt satt inne i huvudet, men så sätter man sig och ska skriva svaren. Poff! Så är allt borta :( Men jag fick i alla fall ett B (31poäng/37). S¨jag är väl nöjd med det också.
Förra veckan var VÄLDIGT lugn eftersom "Lunde" låg i 40graders feber. Men i stället tjattrade de andra killarna :P
I måndags tog vi skolkort, och typiskt nog stod jag bredvid "Lunde" :( 
Jag kanske lägger in kort sen, eller kanske inte :P
Hur som helst så längtar jag till höstlovet, då ska jag på ridläger på Backa Gård.
Men på måndag ska jag göra annat fram till klockan 17

 Pernilla/Djurälskare


Futhark


Här ovanför finns några runor som kallas FUTHARKEN
Jag har alltid varit intresserad av runor och jag gillar att skriva med dem, så jag sätter upp dem här. Om man nån gång ska skriva till en brevvän så är det ett bra sätt om man bara vill att ni ska förstå, i fall någon annan öppnar brevet. Men se till att skicka "facit" (den här ovan), annars förstår brevkompisen inte :P
Jag hade en kompis och vi skrev så här, det var ganska roligt. Men man tröttnar till slut med att skriva brev, så vi slutade...

 Pernilla/Djurälskare

Lördag

Tjenare

Idag är det som överskriften säger, lördag. Ikväll ska mamma och Anne-Louise och bowla i årjäng, och jag och pappa ska vara hemma. Pappa ska vara chauför åt dem, och efter han har kört dit dem så åker han innom T-fors och köper pizza på Arams pizzeria. Gott! Men nu så sitter jag och Ida vid var sin dator, Ida spelar TS2 (The Sims 2) och jag skriver här :D
Jag, Anton och Simone R är ganska besvikna på Simone B eftersom hon verkar hata oss. Hon har tagit bort oss som vänner på facebook. Och förra veckan ringde hon till min mobil:
"Ville ni Simone nåt eller?" frågade hon.
"Nej, men...", svarade jag.
Sen lade hon på.

Ingen av oss förstår något och det är frustrerande eftersom vi inte har gjort henne ett skit! Hon kan ju inte behandla oss så här, det verkar som om hon hatar oss. Och värst av allt är att jag trodde hon var min vän. Hon har varit hos mig och jag hos henne, vart tog det slut? Allt var bra och normalt, och sedan gick nåt fel och hon kom inte på skolan. Sen kom ju Pärra och sa att hon och hennes bror skulle börja på gamla skolan igen. Men inte ens deras mammas kille (som pappa känner) vet (som han sa) vad för ryck de hade fått. Helt plötsligt skulle de flytta.
Det verkar vara och förbli ett mysterium...

 Pernilla/Djurälskare


RSS 2.0