Snart PÅSK

Jaha, då är det snart påsk då, och påsklov :D
Idag var Ida hos mig och vi pratade och spelade Wii. Jag försöker övertala henne att förlja med en dag på min skola nästa vecka eftersom hon har sitt lov nu. Och då ska jag förlja med en dag på hennes skola om två veckor :)
Hade inte mer att skriva idag. Skriver nog mer i morgon ;)


Mormor och morfar

Tjenare!

Idag är mormor och morfar hos oss. Trevligt att träffa dom. De bor i Norge ca 1h 15min härifrån och träffar dom max varannan månad :(
Hade önskat att Ida var här den här helgen (och alla), känns lite tomt om hon inte är här alls.
Lånade en bok i torsdags som jag läste ut idag. Trodde aldrig den skulle ta slut! Första halvan av boken var urtråkig och då blev den jobbig att läsa. Andra halvan var lite bättre, men jag blev ändå lättad när den äntligen tog slut. Och det är onormalt för att vara mig. Jag älskar böcker, och alla böcker jag har läst (förutom den här) har jag gillat och blivit helt fäst vid :P

Loke är lite förkyld och hostar dåd och då. Så nu ska han få ha täcke på sig på natten så att han snart blir frisk :D
Om 5 dagar fyller farmor år och nästa månad Ida och månaden efter det blir mamma 40. Själv måste man vänta 5 månader innan man fyller år ;)
Jag har en del kvar innan jag kan köpa den här grejen (en Ipad 2). Har fått i hop ca 714kr (måste komma till ca 4000kr(!)). Så har en bit kvar.

Vi hörs!

  


Sparar

Hej!

Nu håller jag på och sparar till en sak som jag jättegärna vill ha! Tänker inte avslöja vad det är, kan hellre göra det när/om jag köper det...
De här dagarna har varit skit, för jag har haft en jävla huvudvärk som vägrar släppa. 5 dagar i rad har det dunkat i huvudet och varje litet ljud får det att explodera. Och det är ju typiskt att det var kokhett i bussen, och att folk skrek hela tiden. Trodde jag skulle börja gråta, så illa var det då. Jag hörde också på musik, men det hjälpte ju inte att stänga andra ljus ute.
Dessutom tror jag att jag är lite hörselskadad eftersom jag hör pipljud många gånger om dan, inte hela tiden men ofta.

Mitt sätt att tjäna pengar på är:
Sälja saker (min minidator och gamla cyklar, mammas förslag)
Jobba åt pappa (40kr/timmen)
Göra saker hemma och få veckopeng.

Eftersom det är 1,5 mil till närmaste "stad" så kan jag inte skaffa nåt deltidsjobb heller. Surt asså. Så jag kanske kan köpa den här grejen (är ganska dyr) om ett halvår. Och jag har inte så stort tålamod när jag verkligen vill ha nåt. Önskar att min familj hade haft mer pengar...
Tycker det känns som om de som bor i "staden" får allt de vill. Några i sjuan har Iphone, Ipad mm. och det känns som om de inte behövde göra nåt särskilt för det. Kanske önska de sig det i present och fick det då. Men det hade ALDRIG mina föräldrar haft råd med. Jag har egentligen pengar till att köpa saken, men måste ju tänka lite på framtiden också, för jag vill inte sluta som min bror; i stort sett fattig och ta pengar från mamma och pappa.

Kanske kan jag en dag köpa den här, men det blir ett tag till eftersom jag inte fyller år förrän i augusti och inte får pengar på det sättet. Ingen har ringt för datorn heller... Jävla liv


Helg!

Nu är det helg igen allihopa ;)

Såg på Breaking Dawn idag med Ida :D Men först tog vi ut hästarna från hagen och ryktade dem.
Efter filmen gjorde vi i ordning en av de andra hagarna (tog minst en timme) och släppte dem där. De blev så glada att de galopperade runt och sparkade bakut, även om den hagen var lika geggig som den förra. Hästar är så konstiga ibland :P

I torsdags på spanskan hade vi födelsedagskalas för tvillingarna (i 7b) och en tjej som heter Yesica (tror hon stavar det så). Några av de andra tjejerna i klassen hade ordnat det med spanskaläraren. De hade ställt alla borden i en fyrkant, ordnat tårta och ballonger och dukat. Det blev ganska lyckat, men vår spanskalärare är så grinig så hon blev ju sur för varenda lilla grej... :(

Mamma och pappa är hos Jonas (min kusin) och hans tjej Angelica så jag och Ida var ensamma här hemma (Ida åkte hem för en halvtimme sen, tror jag). Vi hörde på musik och pratade. Det var kul, men det är det nästan alltid :)

Det var allt jag hade ;) Hoppas ni får en fortsatt fin helg :D


Tillbaks till skolan

Hejsan!

Så idag var det bara att ta sig i kragen och gå till skolan. Även om det frestade att bara gå och lägga sig igen ;)
Idag hade vi:
Svenska
SO
Bild (prov)
Spanska (blä)
NO
Matte
Var en ganska tråkig dag, men såg inte så mycket till Jakob, så den fick väl duga.
Snön är snart borta och nästan alla (INTE JAG) satt ute i solen, spelade fotboll mm.
Jag däremot var inomhus där det var svalt och massor av skuggor :P

Ida hade bett mig ringa så jag ringde henne efter skolan och vi pratade nästan hela vägen hem.
Veckan har precis börjat men jag längtar redan tills helgen. Är vi nog fler som gör ;) Blev ett kort inlägg det här :P

Ha en bra eftermiddag!


Hemma idag

Hej!

Har mått illa hela dagen så var hemma från skolan. Mamma och pappa blev ju såklart hur arga som helst. Och så påstår de att jag alltid är hemma på måndagar bara för att det just har varit helg :(
De tror mig aldrig och blir arga för varje minsta lilla grej (som att vara hemma en dag från skolan).
Det var bad på skolan idag (men även om jag inte mått illa så skulle jag inte behövt vara med) så de enda "viktiga" lektionerna vi skulle ha idag var Engelska och Religion... Då spelar det inte så stor roll tycker jag, för så mycket gör vi inte i de ämnena just nu.
På religionen ska vi göra klart ett kapitel, tror jag...
Och på svenskan håller vi på med Grekisk mytologi (Cicci läser, vi limmar och klistrar bilder).
Jag vinner inget på att gå till skolan när jag sitter ihopkrupen för att få ner illamåendet lite. Då orkar man bara inte gå på skolan :(
Så har bara sett på TV idag, och övat inför bildprovet som vi har i morgon ;) Kan inte ett skit ärligt talat :)

Ha en fin kväll/natt :D


Dagen idag + Melodifestivalen resultat

Hej!

Idag hade vi ute Amanda/Zoya (hoppas kunna byta snart, om vi byter) och Loke för första gången (för Zoya) och gick lite på vägen här utanför huset. Det gick ganska bra men Zoya var lite stollig när hon gick efter Loke. Och Loke drog när han gick först, så vi bytte snart så att jag och Zoya gick först och mamma och Loke bakom oss :)

Sen var det ju final i melodifestivalen...
Kan ju säga att jag gillade inte resultaten. Först och främst så fick Thorsten och Ranelid poäng! Och sen hade jag VERKLIGEN hoppats att Ulrik skulle vinna.
Ida var här och såg, och hon tyckte samma som jag. Ulrik eller Dead by April skulle ha vunnit.  Men för er (om det finns nån) som inte såg/vet resultaten så kommer placeringarna här:

1: Loreen - Euphoria
2: Danny Saucedo - Amazing
3: Ulrik Munther - Soldiers
4: David Lindgren - Shout it out
5: Molly Sandén - Why am I crying
6: Top Cats - Baby doll
7: Dead by April - Mystery
8: Thorsten Flinck - Jag reser mig igen
9: Lisa Miskovsky - Why start a fire
10: Björn Ranelid feat. Sara Li - Mirakel

Vi hörs!



Amanda

HEJ!

Här är bilden på mig i min nya frisyr (inte så stor skillnad från förr) och på Amanda och Loke:

 Helt platt hår (HURRA!) har saknat det eftersom jag har haft lockar ;)

 Amanda och Loke

 Amanda

Fakta om Amanda:

Fullständiga namn: Änglalyckans Amanda
Född: 11/7-09
Ras: Shettlandsponny
Mankhöjd: 85cm



Nyklippt

Tjenare!

Har inte mycket att skriva om... Eller jo. Klippte mig idag, ska lägga ut bild i morgon tillsammans med en bild på min nya shettis Amanda. Borde jag kanske sagt det. Vi köpte henne. Det var nästan inget att fundera på. Mamma och pappa var fast med en gång, och hon är ju ganska gullig. Men var mörkt ute när vi kom hem så ska ta en bild på henne i morgon och lägga ut.

Det var allt!


Vampire Academy

Hej! Läste ett par (6) skitbra böcker. Det är en serie så skulle föreslå att läsa dem i ordning, annars fattar man inte.
Serien heter Vampire Academy och handlar först och främst om Rosemarie (Rose) Hathaway som är en "halvvampr" och ska bli beskyddare. Och in i hennes liv kommer också Vasilisa (Lissa) Dragomir och Demitri Belikov. Sen får man läsa om hennes ganska normala och onormala problem.



Läs dem. Och vill ni veta mer om dem så gå t.ex in och sök efter dem på:
www.cdon.se
www.bibliotekvarmland.se


Lovet slut

Hejsan!

Jaja, nu är lovet slut :( Och det är ju synd...
Jag gjorde faktiskt nästan ingenting på lovet. Fast igår var jag, mamma, pappa och en tjej som heter Jennifer på "öa". Jag, mamma och Jennifer gick och pappa körde min fyrhjuling eftersom jag vägrade köra den på isen. På hemvägen åkte jag och pappa skridskor nästan hela vägen medans mamma och Jennifer körde fyrhjulingen.
Tillbaka till skolan, klassen, lärarna och läxorna. Men nåt bra kommer väl att hända, hoppas jag...
Men i morgon ska vi och se på en sällskapshäst till Loke eftersom den vi har på foder inte passar oss. Vi ska titta på en liten shettlandstjej som heter Amanda (kommer seriöst att byta namn). Hon är född 2009 och är bara 85cm i m.k.h (mankhöjd). Förhoppningsvis kan vi också köpa henne i morgon och då också ha hem henne :D
Lovade Ida att skicka kort på henne i morgon så lägger kanske ut en bild här på bloggen i stället. Men bara om vi köper henne ;) Annars är det onödigt.

Jakob var en idiot som vanligt och vi har fått hänglås på skåpen. Eller, de har satt på det nya låset men vi måste köpa hänglåsen själva. Och eftersom jag inte hade nåt lås idag så stod mitt skåp öppet. Jag var väldigt glad över att jag inte hade nåt värdefullt i skåpet eller jackan. Min plånbok var nästan tom, bara några enstaka mynt och mobilen hade jag i fickan hela dagen.
När jag kom hem efter skolan märkte jag att jag hade skitont i ryggen och nu gör det ont när jag går, sätter mig/ställer mig upp, rör armarna mm. Är det så i morgon också orkar inte jag gå på skolan, men pappa släpar mig väl om han är tvungen :( Att de aldrig kan förstå nånting. Föräldrar är idioter ibland. 

Sen har vi ju årets melodifestival också. Och jag har 2 ord om Thorsten Flinck och Björn Ranelid: FY FAN!
De är ett skämt, och lyckas en av dem vinna, då vette fan vad det har blivit av Sverige. De som röstar på dem är ju helt dumma i huvet, eller nåt värre. Men jag har mina 3 hopp: Loreen, Molly, Ulrik eller David.

Nu blev det ett någorlunda långt inlägg. Men det beror nog på att jag inte har skrivit nåt på länge :) 
Ha en bra vecka!



RSS 2.0