13år idag

Hejsann Hoppsann!

Först och främst, ett grattis till mig själv :)
Den här dagen startade bra, mamma och pappa väckte mig på sängen som de har gjort sen jag var liten. Jag fick ett paket och ett kort. Paketet innehöll en ny lampa att ha i fönstret på mitt rum. De andra presenterna fick jag ju i söndags, som ni kanske minns.

Det var på skolan dagen blev dålig...
Jag gick på bussen vid postlådorna tillsammans med två andra, en som går i åttan och en som skulle till ett gymnasium. När jag kom in i bussen så såg jag att jag var den enda i sjuan i från min lilla "by". I vanliga fall brukar redan två stycken sitta på bussen, men inte idag. Jag var sjuk i går så jag visste inte var de andra var. Sen brukar det gå på tre stycken ganska mycket längre bort på väg mot skolan, men där stod bara en i nian och väntade! Jag tänkte "var är allihopa?" Medans jag satt där och tänkte satte jag på MP#-spelaren jag hade fått i födelsedagspresent och lyssnade på musik. 
När vi kom fram till skolan gick jag till mitt skåp för att hämta böcker till första lektionen, och vid skåpen satt Alexander (en av de ifrån min "by".) Jag frågade honom om han hade sett Moa, men det hade han inte. Efter ett tag kom Moa. Men Anton, Simone R och Simone B syntes fortfarande inte till.

 Det här kortet är taget från varandan upp mot en björk.

Såklart så finns det alltid en person man ska hata, i det här fallet "Lunde"
Jag tror ingen i klassen gillar honom, i mitt fall HATAR jag honom. Så mycket som jag hatar honom har jag aldrig hatat någon. Jag får nästan mordlust (men säg det inte till honom :P), han förstörde i stort sett hela min födelsedag. Efter näst sista lektionen fick jag en himmla huvudvärk som jag inte kunde bli av med, förrän nu kl 19:30. 
Jag låg faktiskt i sängen myycket sen jag kom hem, jag ville vara för mig själv och gråta innombords, eftersom hela min dag var förstörd. Jag hade ingen matlust, jag ville inte ens gå ner till min familj :( 
Det här var den värsta födelsedagen i mitt liv, och det är meningen att trettonårsdagen ska vara en av de bästa. Men inte i mitt fall. 
Det blev lite mycket text kanske, men jag behövde få skriva av mig hur jag känner. Hoppas nån läser, egentligen bryr jag mig inte så mycket hur många som läser, men jag gillar att skriva och här får jag skriva av mig och mina vardagar.



   

Snart 13 år!

Hej Igen!


Idag har vi firat mig som fyller 13år till tisdagen. Ida var den som kom först av alla :)

Vid ca 13 tiden kom mormor och morfar. Av dem fick jag en MP3-spelare och en slags tröja som var lila och svart. Sen fick jag mamma och pappas presenter som bestod av en stor klocka som man (bygger) upp på väggen och en radio som jag ska ha i stallet när den blir klar. Kim (min bror) körde hem några kompisar så jag och Ida satt och väntade på att han skulle komma hem.

När han väl var hemma så gick vi ut på hans rum (han bor i ett före detta skjul) och frågade om jag kunde få hans present nu. Då sa han att vi skulle hjälpa honom att ta in disk, så då bar jag och Ida in tallrikar, bestick och glas. Mamma sa att vi skulle ställa in det i diskmaskinen, men där var det såklart rent. Så då måste vi först ta ut det rena innan vi kunde sätta in Kims smutsiga disk. Jämt efter så kom Kim in med min present, och jag öppnade den. Det var ”Ice Age 3” spelet till Wii. Jag visste vad det var eftersom Kim hade sagt att jag kunde beställa ett spel från CDON som kunde kosta upp till 450kr, och jag beställde ”Ice Age 3”. Så jag och Ida spelade det ett litet tag innan de andra kom vid 14 tiden.

Då kom min farmor, farfar, faster, farbror och en av mina kusiner. Av mina kusiner och deras ”tjejer” fick jag ”Häst Lexikon” och av farmor och farfar fick jag en skottkärra, ridspö och ett fotoalbum med bilder från 2004/2005 – 2010.

När vi skulle grilla så var så klart gasen till grillen slut så då åkte mamma och pappa för att hämta mer. Tillslut blev maten klar och då åt vi. Jag tog en vanlig ”hot dog” och Ida tog ”ost och bacon” korv.  Sen var det dessert och då hade vi marsipantårta (tror jag), chokladtårta, ”kokoskaka” och glass.

Jag ska lägga in kort sen, men som sagt hittar jag inte sladden till kameran :P

Ida, min farbror, faster och kusin åkte hem för en stund sen och nu har jag tid att skriva. Kvar är då mormor, morfar, farmor och farfar.

Skolveckan släpade sig fram eftersom jag längtade till söndagen (idag) och nu hoppas jag att de andra veckorna går fort :)

Det blev kanske lite mycket text idag, men jag orkar inte dela på det :P Också så säger jag förlåt för att jag aldrig har med några roliga bilder, men orsaken stor här ovanför.

Men här ska ni få några roliga kort på mig och Ida :





Också en mer normal bild :


Det var allt!


Skolstart

Hej!

Så typiskt det är mig att totalt glömma bort bloggen :P
Men just idag kom jag ihåg, fast inte förrän jag tänkte på Ida och kom på att vi också har en blogg i hop på norska blogg.no :
idaogpernilla.blogg.no

Nåja. I går startade skolan, och man kan ana att det är lite pirrigt i starten när man sätter sig på bussen på första dagen på Högstadiet. Men alla går igenom det nån gång, tror jag. 
När jag gick ner till bussen så såg jag att en av de mindre bussarna stannade nere vid postlådorna och släppte av någon. Först kunde jag inte se vem, men när jag kom närmare såg jag att det var Simone (en i min nya och gamla klass). Så vi gick på högstadiebussen tillsammans och jag satte mig emellan Simone och Anton. Sen bar det iväg mot skolan. Dagen gick sakta fram och det var mycket information som skulle in i våra huvuden. Jag tror alla var trötta och längtade hem. Som tur var så skulle inte de i åttan och nian starta förrän dagen efter så vi hade hela högstadiet för oss själva.

Idag däremot så började vårat högstadie, då vi skulle starta följa scheman och ha riktiga lektioner. Då startade vi med SO, följt av Musik, NO och sist Svenska.

Det var allt, vi hörs! :D


Böcker

Hej Hej!

Här är lite tips på SUPERBRA/BRA böcker :D

 The Twilight Saga.
Precis som filmerna, men de bör faktiskt läsas eftersom i böckerna får man reda på mer än i fimerna. Men bli inte besvikna på filmen/boken eftersom filmerna och böckerna inte är helt lika.


 Fullblod serien.
Det handlar om olika personer som alla håller på inom fullblod. De är väldigt intressanta att läsa vad som sker i ett galoppstall eller hur det går att tävla fälttävlan.


 Vargbröder.
De här böckerna är ganska övernaturliga. Torak är en pojke som alltid har bott med sin pappa ute i skogarna, men hans pappa blir mördad av en björn med en demon inuti. Tork få reda på att han har en övernaturlig förmåga. Med hjälp av förmågan måste han bekämpa demoner och andar.




Ny vecka och snart skola

Hej!

I natt sov Jennifer här och vi somnade ganska snabbt :P
På morgonen så pratade vi med Ida på Skype och åt frukost. Men nu har Jennifer gått hem och jag sitter och lyssnar på musik. Halv tre ska jag och Ida prata på Skype igen...
Nu är det måndag och en vecka tills skolan startar, gissa om jag är nervös! Jag hatar att komma till nya ställen där det är större än jag är van vid. Men jag och i alla fall en annan i min ''gamla'' klass har lovat varandra att hålla i hop. Till lördagen ska jag, mamma och kanske Ida till mormor och morfar, de bor i Norge. Där ska vi gå på centret och se efter skor, tror jag.

 Det här är Loke på sista showen på ridlägret i Juni 2011













Hemma

Hej!

Jag sitter hemma och är förkyld, det är typisk på sommaren. Det bara kliar i halsen och näsan ränner :(
Det ha inte hänt så mycket...   Ida har varit här, och vi såg på 2-3 avsnitt av One Tree Hill säsong 2. Jennifer var här här om dagen också, men vi satt mest vid datorn. Nu hoppas jag bara att det blir bra väder så jag kan rida, för just nu regnar det.
Mamma äger affären vi har här och det är bara hon och en till som jobbar där, så mamma är borta hela dagen och kommer inte hem förrän halv sju/sju. Och pappa äger bilverkstaden och kommer hem på frukost och lunch, sen kommer han hem halv sex/sex. Så mesta tiden av dagen är jag hemma själv. Mamma och pappa åker hemmifrån mellan halv sju och halv åtta på morgonen, och jag sover till nio halv tio.
Men jag har ju klarat det fint i ett par år, och så kan jag ju alltid gå och längta till helgerna när Ida kommer :P
Snart startar skolan och jag längtar verkligen inte till att starta sjuan. Det blir väldigt... annorlunda. Sen jag var fem år har jag gått i en liten skola som har haft (när jag har gått där) max 30 elever, och det är från förskolan till sexan. Men jag har ju i alla fall mina klasskamrater från den förra skolan (Simone, Anton, Moa och Alexander) + en ny elev (en till Simone) som startade i vår klass precis före sommarlovet.

Hade det bra!


Hej Hej

Jag har inte skrivit på ett tag nu, men nu kör jag igång igen :P
I måndags så sov jag, mamma och pappa på ''Öa''. Jag ska lägga in kort därifrån senare :D
I går så red jag med Julie och Angelica (grannarna) i skogen. Julie hade Nenny, ett varmblods sto som är ca 20 år. Och Angelica hade Iron, en varmblods vallack på ca 25 år. Loke hetsade upp sig ganska mycket, och jag kände mig inte precis säker på ryggen eftersom han bara några minuter före hade bockat.
I onsdags var min familj (förutom min bror), och Idas familj (utom hennes bror) på Bodaborg. För de som inte vet det är det nästan som ''fångarna på fortet''. Man ska klara celler, men en cell kan ha mellan 3 och 6 rum. Klarar man alla rummen får man en stämpel. Vi klarade åtta celler och fick åtta stämplar.
Nu väntar jag på att Jennifer ska komma. Hon är också en granne och vi brukar göra nåt ihop i bland. Men mest är jag med Ida, som var här igår :D
I torsdags var jag sliten efter Bodaborg så hela torsdagen låg jag på mitt rum och såg på hels säsong 1 av One Tree Hill. Jag tycker det är ett himla bra program.





One Tree Hill!!!!


RSS 2.0