Filmkväll med Ida

Hejsan!

I morgon blir det filmkväll med Ida och en till kompis.
Så imorgon efter skolan åker jag med bussen till affärn och handla. Sen ska jag gå till Ida och lägga ner det hos dem och sedan börja småstäda. Och då hoppas jag det inte tar för lång tid för jag ska hem och duscha också :P
Och klockan 18 samlas vi hos Ida och ser på film och äter pizza. Och sen sover vi där :)


Vänner

Vad är egentligen vänner till för?
När vet man att någon är ens vän?

Man vet när man har en vän när:
*Personen håller vad den lovar
*Är där när du behöver den
*Pratar med dig och lyssnar
*Står på din sida när du hamnar i bråk (om du inte har alldeles fel alltså)

Vänner kan såklart vara både killar och tjejer. Själv har jag många killkompisar. Anton och Alexander är två exempel. Sen har jag en i nian och två i åttan. Jag har vänner i alla årskurserna, och det är jag tacksam för. De finns oftast där för mig. Men man kan alltid bli lurad. Jag trodde Simone Bloom var min vän... Men det visade sig vara fel. 

Så ta vara på de vänner du har, du kommer en dag behöva dem. Kanske imorgon till och med. 

Ha hellre en riktig vän i stället för tio falska!

 

Boktips

Här är en bokserie som man borde läsa, om man gillar övernaturligt/fantasy böcker:


(Usla bilder, och dessutom bara 3 av 6 böcker)

Serienamn: Vampire Academy
Författare: Richelle Mead
Böcker: 1."Törst" 2."Fruset blod" 3."Skuggkysst" 4."Löftet" 5."Andens kraft" 6."Yttersta offret"
Cdon beskriver första boken "Törst": 

Intriger och svartsjuka bland vampyrer på high school

Livet på high school med vanliga ingredienser som skvaller, intriger, svartsjuka, förälskelser och passioner. Samtidigt en berättelse om kamp på liv och död, om dolda faror och dödliga svek.

Efter två år på rymmen är Rose och Lissa tillbaka på S:t Vladimirs Academy ? en något ovanlig skola för unga vampyrer och halvvampyrer. Nu ska de fortsätta sin utbildning.
Lissa är moroi, en dödlig vampyr med goda magiska krafter som hon måste lära sig att hantera. Rose är dhampir, en halvvampyr, och hon måste fortsätta sin träning för att kunna bli beskyddare, en sorts livvakt med uppgift att försvara moroi till varje pris.
Om Rose får som hon vill kommer hon att få skydda en speciell moroi efter sin examen. Nämligen Lissa.


Spännande böcker som man dras in i.

Glad

Wow, så här "glad" har jag inte varit på ett bra tag. Inte på, till och från skolan i alla fall. De senaste två veckorna har jag bara stirrat ut genom fönstret i bussen och varit lite ledsen. Men tack vare Ida mår jag bättre.
Kan tyvärr inte säga varför eftersom vissa saker behöver vara en hemlighet en liten stund till. Kan ju skriva vad det var till söndagen eller nåt sånt... ;)

Tänkte bara ta vad som händer under veckan. (Inte särskilt mycket faktiskt)

På torsdag kommer TULLEN till skolan och ska visa oss i sjuan knark och sånt. Och så ska vi få se när deras labrador jobbar.
På fredag kommer en man som heter Josst (osäker på stavning) till skolan och föreläser om när han var jude och hamnade i förintelseläger osv. Och efter det ska vi skriva vad vi tyckte om föreläsningen. Kommer nog bli intressant, men jag skulle inte tro att Jakob orkar hålla mun utan kommer säga nåt dumt.

Det var allt jag hade att skriva. Händer inte så mycket annat just nu.


Helgen och bilder från i sommras

Nu i lördags åkte jag och Ida till T-fors och handlade. Jag köpte ett par jeans och Ida provade massor av kläder, men köpte inget :)
Jag åt middag hos dem, raclett (osäker på stavning). Det är en blandning av... ja, vad som helst. Men före maten spelade vi lite på hennes iPad.
Igår red jag barbacka på Loke ner till farmor och farfar. Hade ganska ont resten av dagen ;)

 Mina sötnosar i min säng :D


Förresten. Här är några bilder som jag tog i sommras på "öa" :) :

Från  
Vär båt och öarna intill 




PernillaMelinda

Skola igen

Jaja, nu har skolan börjat :(

När jag kom in i skolhuset var det som om det aldrig hade varit lov. Åttorna och niorna sprang runt, satt på bänkar, pratade eller bråkade med oss sjuor. De andra sjuorna pratade och var högljuda, medans jag, Simone och Anton sstod i ett hörn och försökte bli osynliga, som vanligt.
Lektionerna masade sig fram och jag och Simone räknade att det var ca 6/7 veckor kvar till sportlovet, det närmaste lovet.
Lärarna hade trassel med vårat schema så vi fick bara veta vad vi skulle ha för lektioner den dagen och att vi skulle börja klockan 9 dagen efter (idag).

Så idag körde mig mamma till skolan och jag var där ca 8:30. Vi fick veta av Pärra att vår första lektion var språkval och att vi sedan skulle ha SO, och på SO:n skulle vi få våra nya scheman.
Alla suckade tugnt när vi läste det ny schemat:

Måndag:
8-8:40 Skolans val
8:45-9:35 Eget val (pass 1)
10:30-11:20 Engelska
11:55-12:45 Svenska
12:50-13:40 Idrott
13:50-14:30 Religion

Tisdag:
8-8:50 Svenska
8:55-9:55 SO
10:20-11:20 Bild
11:50-12:30 Språkval
12:35-13:35 NO
13:45-14:25 Matte

Onsdag:
9-10 Språkval
10:10-11:20 SO
12-13 NO
13:50-14:30 Musik

Torsdag:
8-8:55 NO
9:05-10:05 Matte
10:15-11:05 Språkval
12:45-13:35 Idrott

Fredag:
8-9 Engelska
9:05-9:55 Svenska
10:40-11:20 Matte
11:55-12:55 Slöjd
13:05-13:35 Mentortid
13:40-14:30 Egetval (pass 3)

Vissa dagar är bra, men 5min för att byta om till idrotten! Skämtar de eller! Sen har vi 10min till nästa lektion. Vi är 11 tjejer och har 4 duschar, och i stort sett ingen vill duscha med någon annan. Hur i helvetets namn ska det gå. Jag satsar hellre på ett F i idrott än är med om det.

Och på det så är jag inte riktigt hel innuti heller... Det känns som om något/någon saknas :'(

(Jag skrev igår men internet slutade fungera så jag lägger upp det idag)

 

Middag med släkten

Hejsan!

Ikväll klockan 18:00 var det middag hos mina farföräldrar (Gerd och Per) med släkten på pappas sida (de flesta). Och med släkten menar jag:

Jonas och Stefan (mina kusiner)
Ann (faster)
Ove (farbror)
Angelica (Jonas tjej)
Mia (Stefans tjej)
Gerd och Per (farföräldrar)
Anki och Glenn (föräldrar)
Kim (min bror)
Pernilla (jag)

Farmor och farfar har två matbord. Vid ena bordet får det plats 7/8 pers och vid det andra 4/5 pers. Men Angelica var försenad och kom inte förrän 21, så hon åt inte med oss andra så det blev en plats över. Jag, Kim, Stefan och Mia åt vid bordet i köket och de andra i "matsalen". Vi åt köttbullar, potatis, prinskorv, potatisgratäng mm. Jag känner mig ganska udda när jag är med de andra eftersom jag är yngst. De som är närmast mig är Mia, Agelica, Kim och Stefan. Stefan och Kim är 21år, Mia är 20år och Angelica är ca 20år.
Men jag har levt med det i hela mitt liv, så varför klaga nu? ;)

Nåja, Kim är förlovad med sin tjej Emelie, och Mia och Stefan är förlovade. Kanske blir det bröllop om något år då :)


PernillaMelinda/Djurälskare

Jullov 2011/2012

Hej!

Är sur idag och tycker allt är skit. Men så blir jag om jag har huvudvärk :(
Men tänkte i alla fall skriva nånting. Har inte gjort så mycket sen jul. Men vi firade ju nyår :)

Vi (mamma, pappa och jag) firade nyår med Ida och hennes föräldrar Jan och Hege, och farmor och farfar. Vi åt en trerättersmiddag och sköt (osäker på stavning) raketer.

Det jag fick till jul:
Mobil (Samsung G S i9000)
Tankeläsaren (bok)
Att lura döden (bok)
Sockar
Vantar
Prydnadshäst
Lemonade Mouth (film)
The sims 3 Husdjur (dataspel)

Ganska nöjd med det :D

Böckerna har jag läst ut. Först "Att lura döden" och sen "Tankeläsaren". Och nu läser jag om "Tankeläsaren". Där är ett bra boktips:

  
Så här beskrivs boken på Cdon.se:
Antal

Leveranstid: 1-3 arbetsdagar

Tankeläsaren är en otrolig succé som har sålts till 28 länder. Recensionerna har varit fantastiskt positiva, den har placerat sig på New York Times berömda bestsellerlista och har belönats med ett flertal barn- och ungdomsbokspriser och - inte minst - fått tusentals hängivna läsare över hela världen.

Boken handlar om sextonåriga Katsa. Hon lever i en värld med sju kungadömen, där vissa ovanliga barn föds som så kallade "särlingar", med olikfärgade ögon. Ett barn med olikfärgade ögon har en särskild gåva, och föräldrarna måste lämna sitt begåvade barn till landets kung. Katsas gåva är dödandets gåva, så hon har vuxit upp vid kungens hov och utnyttjas som torped. Hon skickas ut på uppdrag att hota, lemlästa eller döda kungens fiender.

Allt förändras när hon möter den unge prins Po, som också är en särling. Han har tankeläsandets gåva. Kärlek uppstår, och tillsammans ger de sig ut för att störta en ondskefull kung. De upptäcker också oanade sanningar om sig själva - har Katsa verkligen dödandets gåva eller är hennes talanger egentligen till för något annat ?? Och hur ska de kunna störta en kung som har gåvan att kontrollera andra människor?

Det här griper tag direkt. Det är något helt annat än den högtravande fantasy om krig och slag som svämmar över på marknaden. Här står människor och relationer i fokus. Karaktärerna är självlysande. Samtidigt har handlingen ett otroligt driv, mycket action och spänning. Man fastnar direkt. Det här är den typ av bok som får en att verkligen känna för alla inblandade. Man måste få veta hur det ska gå! Den talar på ett ovanligt sätt till både yngre och äldre läsare.

Tankeläsaren är den första boken av tre i serien De utvalda.

En OTROLIGT bra bok för den som gillar att läsa.

Jag läste lite nyss och märkte då att jag hade huvudvärk, och nu släpper den inte. Jag ser lite suddigt och blir lite yr, otroligt irriterandes, särskilt när ingenting hjälper.

Nåja, orkar inte skriva mer. Ha en bra start på 2012!


PernillaMelinda/Djurälskare

RSS 2.0