Trött :P

Hej!

Som jag skrev i går så är mamma och pappa inte så bra på att veta när *snart* är. Ca 02 i natt gick min föräldrar förbi Idas hus och då trodde Idas mamma att de skulle gå raka vägen hem, så Ida blev hämtad. MEN mamma och pappa stannade tydligen hos grannarna, och ca 03:20 skickade jag sms till mamma och skrev att de skulle komma NU! Mamma skickade tillbaka : Kommer nu.
Men strax efter 04 kom de in genom dörren här hemma. Jag var ju trött, grinig och hade jätteont i huvudet, men det struntade ju såklart de i. Jag somnade inte förrän ca 05:30 och jag hade inte satt på alarm på min mobil när jag skulle vakna.
När jag vaknade och tittade på klockan var den strax över 13! Hjälp! tänkte jag då, jag hade sovit mig igenom nästan halva dagen. Jag är fortfarande jättetrött och har jätteont i huvudet, så idag ska jag nog lägga mig lite tidigare än 04 :) 

  

Lördagskväll

Hej!

I kväll så hade mamma och pappa bjudit hit några kompisar och Idas föräldra, och så klart Ida :D
Vi grillade och åt dessert, så nu är vi nöjda. För inte så länge sen åkte de vuxna till en dans som hålls här, så nu sitter jag och Ida vid datorerna (Ida har med sin dator, och jag använder min). Och så hör vi såklart på musik, jag gillar musik och Ida mer eller mindre ÄLSKAR musik :P
Svea ligger och sover bredvid oss, hon är helt utsliten efter att ha haft gäster. Det är hårt att vara hund ;)
Men men, hon står nog ut.
Nu de senaste dagarna har jag tränat lite agility med Svea. Vi gick en kurs för 1-2 år sedan, och båda tyckte det var roligt så vi tränar lite hemma, men tävling blir det inte. Det är ju så att matte (jag) har scenskräck och vill inte uppträda på något vis.
Jag hoppas bara att inte mamma och pappa blir för sena. En gång när vi var hos några granna så var klockan ca 00 och mamma sa att vi snart skulle hem, men först när klockan blev 03:30 gick vi hem. Typiskt mina föräldrar.
Vi hörs!


Mina djur

Här är mina djur! :D


 Svea


 Pricken


 Alice


 Loke


Ville bara lägga in korten :)         Jag tycker de är jättesöta allihop, men jag saknar en...     Min hamster dog i mars i år och det känns lite tomt på rummet :(  



Filmer

Hej!

Här är lite tips på bra filmer :)


Dreamer :
Cales pappa är tränare till galopphästar och när Cale får följa med honom till jobbet så bryter ett av galoppstona benet. Cales pappa vill inte att stoet avlivas så han tar med henne hem. Nu försöker Cales pappa att få stoet på benen igen, och hoppas att hon kan tävla...


   
Twilight saga:
Bella blir förälskad i vampyren Edward och snart är hon indragen i en värld bland vampyrer, varulvar och ondska. Bella möter också hämndlystna vampyrer som vill döda henne...


Hundpensionatet:
Syskonen Andi och Bruce har gömt sin hund Friday i 3år och när de av misstag hittar två andra hundar i ett övergivet hotell, förvandlar de snart hotellet till ett hundpensionat för övergivna hundar. De får lite bråk med hundfångarna...



De här är några av de bästa filmerna jag har sett, jag rekomenderar de här filmerna. (Twilight filmerna är bäst)



Spelkväll

Hej!

Igår var jag, mamma och pappa på ''spelkväll'' hos Ida(min kompis). Vi hade uppgifter från minuten, och några var svåra, men vi körde inte med tid :)
Vi hade bland annat med :
Superbollen
Ägget är löst
Burktårta
Kaknästornet
Kakmonster

Kakmonster var svårast. Man ska ha ett kex i pannan och med hjälp av musklerna i ansiktet få kexet ner i munnen.

Efter det grillade vi och sen spelade vi dart. Vi åt godis men vi orkade ingen dessert :D Så desserten blev i dag istället.


Är det inte hemskt det som hände i Norge häromdagen? Bomben tyckte jag först vad illa, men sedan kom det här med Utöya. Jag tycker sund om familjerna och vännerna som förlorat de av sina. Och tänk vilken upplevelse för de ungdomar som överlevde, de såg sina vänner mördas, de såg alla liken. Det är bara de som är sjuka som gör något sånt mot ungdomar. Jag har själv många av mina släktingar i Norge (men jag vet inte var) så det kunde väl ha varit någon i min släkt som hade blivit mördad. Men de har i alla fall fått tag i den som gjorde det.



Ridläger + fakta

Hallå!

För några veckor sedan var jag på ridläger. Jag ska bara ge lite snabbfakta om hästarna där.

Loke - Fjording (min häst)

Linus - Gotlandsruss

Alfa Omega - Varmblod

Lisanna - Varmblod

FourCopySocks - Svenskt varmblod

Beauty - Shetlandsponny

Lilltösa - Shetlandsponny

Cosmos - Shetlandsponny

Beauty - Sportsponny

Lilja - Islandshäst

Det var jätteroligt, men herregud så trött jag var efter det. Jag ville helst bara sova :)

Lite tips om det är någon som ska ha en förstagångshäst och man inte är en så bra ryttare:

Det spelar ingen roll om du kan alla gångarterna, eller om du bara kan skritta. Det är meningen att du och hästen ska lära er i hop. Men de två hästraserna som passar är Islandshäst eller Fjording.

Fjordingen:
Den är otroligt envis, men snäll och lugn av sig. De blir nästan aldrig rädda och de är inte så stora, de blir ca 132cm - 142cm i mankhöjd.
Priset blir aldrig under 15000 i Sverige om det inte är något fel på hästen.
Tips: Leta i både Norge och Sverige, det kostar lite att ta över hästen men en fjording kan hittas billigare i Norge.

Islandshästen:
Den är lik fjordingen fast inte så envis, men de är otroligt DYRA. De är aldrig rädda och är en perfekt familje häst. De är inte heller så stora, ungefär som fjordingen +/- i mankhöjd.
Priset är aldrig under 20000, fast de kan vara billigare om den har sommarexem. Sommarexem är inget farligt och det går göra något åt det på sommaren.
Tips: Om du köper en häst med sommarexem så ha heltäckande täcke på hästen om den går ute på dagen. Annars så kan du ha hästen inne på dagen och ute på natten.



Hej!

Hej

Det här är mitt första inlägg som bloggare. Jag vet inte riktigt om jag klarar att blogga hela tiden, vi får se :)
Så jag startar med att berätta om mig själv.
Jag heter Pernilla och fyller snart 13år.
Jag bor med min mamma, pappa och iriterandes halvbror (han är snart 21år).
Mina djur:

Svea: Svart labrador tik född 2008

Pricken: Katt (vet inte vilken ras) svart och vit hane född 2006

Alice: Svart och vit lejonhuvad/dvärg - kanin hona född 2010

Loke: Brunblack fjording valack född 1996

Jag älskar djur över allt annat och kan inte leva utan dem. Jag växte upp med en katt som hette Tuss, men han dog tyvärr vinter 2005/2006. 2004 köpte jag dvärgvädur kaninen Buser, som dog september 2009.

Eftersom mamma är norsk och pappa är halvnorsk så blir jag ungefär 75% norsk.

På min fritid brukar jag:

Kela med djuren

Rida

Sitta vid datorn

Se på TV

Skriva historier

Läsa böcker


Nåja, det får räcka för den här gången.



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0